הצעה לארוחת צהרים, RESTART 2018 יום 1
מצרכים:
600 גר בקר טחון
בצל קטן קצוץ
חופן פטרוזליה קצוץ
קישוא מגורר
2 ביצים
שום (2-3 שינים מעוכות)
תבלין לקציצות (אני משתמשת ב "תערובת ונציה") או מלח, פלפל, פפריקה מתוקה, כמון
אופן ההכנה:
מערבבים את כל המצרכים ומניחים לעמוד כחצי שעה, בידיים רטובות מעט מכינים קציצות/המבורגר בגודל הרצוי
מניחים את הקציצות במחבת נון סטיק שחומם מראש, 3-5 דקות מכל צד, תלוי ברמת הצליה שאוהבים
אפשר לאפות בתנור בחום של 200 מעלות, 7-10 דקות מכל צד, תלוי ברמת הצליה הרצויה – להניח על תבנית עם נייר אפיה
את שעועית המים הירוקה – חולטים 3-4 דקות במים רותחים עד שהירוק מתבהר ומעט זוהר (אני אוהבת אל-דנטה), מסננים ומגישים עם מעט מלח ים מעל.
בתאבון
טיפ 1: אפשר להכין קציצות קטנות ולאחר ההכנה במחבת להכניס אותם לרוטב עגבניות למספר דקות.
טיפ 2"תערובת ונציה" לקציצות שאני משתמשת הינה מ "התבלינים של איילת" , לא אני (-: , חנות אינטרנטית לתבלינים משובחים באמת, ממליצה בחום – ישדרגו כל תבשיל שלכם
זוהי ארוחת הצהרים הראשונה שפרסמתי במסגרת פרויקט RESTART 2018 שנמשך 5 ימים בתחילת ינואר, בכל יום פורסם אימון ומתכון, לא נרשמתם? אל דאגה הנה לינק לאימון מספר 1 ולארוחת צהרים מדהימה נוספת של יום 2,חזה הודו בתנור וצ'יפס קייל
הצעת ייעול לעצלנים (כמוני) אנחנו מכינים את הקציצות מבשר טרי ואז אפשר להקפיא את הקציצות. כשרוצים לאכול מוציאים מהמקפיא ישירות לתנור. והופ האוכל מוכן בלי הצורך באמת להכין אותו. גם אני משתמשת בתערובת אבל הקציצות של ניסים מהתבלינים של איילת. טעים ומומלץ
הצעת ייעול מעולה! בכל מקרה בשלב מסוים "מישהו" צריך להכין את הקציצות לפני שמקפיאים 😁