חזה הודו בתנור וצ'יפס קייל
ארוחת צהרים RESTART 2018, יום מספר 2
מצרכים:
חצי חזה הודו נקבה
1/3 כוס שמן זית
מלח ים, פלפל שחור גרוס, פפריקה מתוקה
מחממים תנור ל 200 מעלות
מערבים בקערה קטנה את שמן הזית והתבלינים
מניחים את חזה ההודו בשלמותו בתבנית מכוסה בנייר עטיפה
מורחים היטב את חזה ההודו בשמן המתובל מכל צדדיו ובין הקפלים (אפשר ואפילו רצוי עם הידיים)
מכניסים לתנור ל 30-40 ד', עד שבדר החזה אינו אדום ונראה עסיסי
מוציאים מהתנור ומיד חותכים לנתחים בעובי של כ 2 אצבעות
לצ'יפס קייל:
חב' קייל
שמן זית
מלח ים, פלפל שחור
שבבי צ'ילי גרוס
חותכים בידיים את עלי הקייל מהגבעולים ומניחים בקערה עמוקה
מזלפים בנדיבות שמן זית
מתבלים במלח ים, פלפל שחור ושבבי צ'ילי
מערבבים היטב עם הידיים
מפזרים באופן שווה על תבנית מכוסה בנייר אפייה
מכניסים לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות, אחרי 6 ד, פותחים את דלת התנור ומנערים קלות את התבנית, אופים 6- 7 דקות נוספות, עד שעלי הקייל מעט משחימים
מניחים להתקרר לגמרי עד שנעשים קריספיים
מגישים
בתאבון
הספקתם כבר להתאמן היום? אם לא חכו שעתיים ומוזמנים לאימון מספר 2
ואם רוצים מחר להתפנק בארוחת בוקר כיפית הנה מתכון ל פנקייק בריאות ללא קמח