מצרכים:
לבצק:
כוס קמח שיבולת שועל, אם אין קמח, טוחנים שיבולת שועל עבה במטחנת תבלינים או בלנדר, (כ 150 גרם)
3 כפות שמן קוקוס מוצק
קופסא קטנה של רסק תפוחים טבעי ללא סוכר (כ 130 גרם)
כפית סילאן טבעי
מעט מלח
למילוי:
100 גרם פרג טחון
100 מ"ל (רבע פחית) קרם קוקוס
2 כפיות סילאן טבעי ללא סוכר
100 גרם שקדים טחונים
אופן ההכנה:
בקערה לשים באצבעות את קמח שיבולת השועל ושמן הקוקוס המוצק עד לקבלת בצק פירורי
מוסיפים את רסק התפוחים, הסילאן והמלח ולשים היטב עד לקבלת עיסת בצק אחידה (מתקבלת עיסה רטובה ומעט דביקה, זה בסדר)
משטחים את הבצק על גבי ניילון נצמד, עוטפים בניילון ומכניסים למקרר לחצי שעה עד שעה
בזמן שהבצק במקרר, מכניסים לסיר את חומרי המילוי, חוץ מהשקדים הטחונים, מביאים לרתיחה תוך ערבוב תמידי ומנמיכים את האש, ממשיכים לערבב עוד כדקה, עד שהפרג מקבל מעט נפח, מקפידים שלא ישרף, מניחים להתקרר מעט ואז מוסיפים את השקדים הטחונים תוך כדי ערבוב
משאירים בצד להתקרר לגמרי
מוציאים מהמקרר את הבצק, מכניסים את הבצק הקר בין שני ניירות פרגמנט ולשים אותו, על גבי הנייר, לצורה מלבנית בעובי כ 3 מ"מ
מסירים את נייר הפרגמנט העליון, מורחים שכבה אחידה של המילוי על הבצק ומגלגלים לרולדה
מעבירים עם נייר הפרגמנט התחתון לתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות ל 25-30 דקות (תלוי בתנור), עד שזהוב/חום בהיר מבחוץ ועשוי מבפנים
מוציאים את התבנית ולאחר שמעט מתקרר חותכים לפרוסות (10-12 פרוסות)
מניחים בצד להתקרר לגמרי
הערות:
*העוגיות יוצאות לא מתוקות בכלל, אם רוצים יותר מתיקות ניתן לשחק בכמות הסילאן בבצק ובמילוי
*ניתן להשתמש בבצק כבסיס לפאי תפוחים או אחר ככל שתמצאו לנכון
*המתכון מתאים כקינוח טבעוני
ספרו לי מה הכנתן ואיך יצא
בתאבון
ערכים תזונתיים:
עבור פרוסה (בעובי 1.5 ס"מ) אחת מתוך 12
קלוריות: 198
חלבונים: 5
פחמימות: 15
שומן: 14